Microkrediet vakopleiding

Financiering vakopleiding

Juniusfonds wil de structurele armoede in West-Friesland bestrijden. De juiste opleiding voor het juiste werk is daarbij heel belangrijk. Heb je zelf de financiën niet om de vakopleiding die je wil volgen te betalen en val je buiten alle wettelijke regelingen? Vraag dan bij Juniusfonds een microkrediet aan. Met deze renteloze lening kun jij weer verder. Op naar een beter betaalde baan!

Wat is het microkrediet vakopleiding?

Met het microkrediet vakopleiding betalen wij de rekening van de opleider. Jij betaalt dat in kleine beetjes terug, elke maand. Zonder rente.
Dit doen we zodat we na jou weer iemand anders kunnen helpen met een microkrediet.

Hoe vraag je een microkrediet vakopleiding aan?

Als je bij WerkSaam een arbeidscoach hebt, kan het via hem of haar. Je kunt het ook zelf aanvragen via dit formulier [link nog toevoegen].

Wat gebeurt er na de aanvraag?

  • Juniusfonds bekijkt jouw aanvraag en stuurt deze door naar StartWijzer.
  • StartWijzer neemt contact met je op om een afspraak te maken. Zij gaan met je in gesprek over je motivatie en wat je wil bereiken met de opleiding.
  • Op basis van dat gesprek geeft StartWijzer ons advies over het toekennen van het microkrediet.
  • Zeggen we ja, dan vragen we een aantal documenten aan te leveren en vragen we je of je een aantal documenten wilt tekenen. Zo maken we afspraken over welke opleiding, hoe we dat betalen en hoeveel jij terugbetaalt per maand.