Migranten leren door

Kandidaten voor nieuwe groep “Migrantenvrouwen leren door” gezocht

Loopbaanbegeleiding en Nederlandse les voor ambitieuze, vrouwelijke migranten

Woman writing in a journal at a desk

HOORN – Na succesvolle trajecten van “Migrantenvrouwen leren door” komt er weer een vervolg. In dit traject zullen migranten klaargestoomd worden om hun eigen vak weer op te pakken. Naast intensieve Nederlandse les betekent dit ook hulp bij het omzetten van diploma’s, loopbaanbegeleiding en beroepskeuze.

Na het afronden van het traject hebben deze vrouwen meer en betere kansen op de arbeidsmarkt. Dit draagt bij aan de missie van Juniusfonds: het verminderen van structurele armoede in West-Friesland. Juniusfonds zoekt hiervoor ambitieuze, vrouwelijke migranten. Zij financieren een stevig traject om nieuwkomers in Nederland te helpen hun eigen vak weer op te pakken of te kiezen voor een ander passend beroep op hun denk- en werkniveau.

Nieuwkomers zitten vaak in een lastige situatie. De overheid erkent diploma’s uit hun thuisland niet en ze spreken na inburgering onvoldoende Nederlands om in hun eigen vak aan het werk te gaan of een opleiding te volgen. In het traject “Migrantenvrouwen leren door” gaan deelnemers in ongeveer 1 jaar tijd van taalniveau A2 naar C1/C2. Tegelijk volgen ze een loopbaantraject. Passen de diploma’s uit het thuisland? Wat is er nodig om die om te zetten? Is een ander vak interessant?

Vereisten kandidaten

 • De kandidaat is 18 jaar of ouder
 • De kandidaat is vrouw
 • De kandidaat heeft geen eigen middelen voor het traject
 • De kandidaat is vluchteling of gezinsmigrant
  De kandidaat heeft het diploma A2 Nederlands op zak.
 • De kandidaat woont in West-Friesland
 • Tijd om het traject te volgen. De studiebelasting is minimaal 25 uur per week. Dat is opgedeeld in 9 uur les
  3 uur leerteam, waarbij je in een groepje opdrachten doet en minimaal 12 uur per week huiswerk
 • Loopbaangesprekken (ongeveer 1 uur per week)

Wat houdt het project “Migrantenvrouwen leren door” in?

EdiNova verzorgt de lessen Nederlands, op locatie in Hoorn en online Startwijzer verzorgt de intake, het loopbaantraject en de begeleiding bij het eventueel omzetten van diploma’s. Deze groep wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Cooperatiefonds Rabobank West-Friesland en Stichting Rentree. Na dit traject kunnen de kandidaten die verder willen leren bij Juniusfonds een renteloze lening aanvragen voor de gekozen vervolgopleiding op het MBO, HBO of de universiteit.

Interesse?

Neem dan contact op met Startwijzer: 0229-274888

Eerst meer weten? Kom naar  de informatiemiddag woensdag 29 maart

Meer weten? Kom dan naar de inloopinformatiemiddag op woensdag 29 maart van 12:00-16:00. Locatie: Dampten 16, 1625 NR in Hoorn. Hier geeft EdiNova ook de lessen. Tijdens deze middag kun je je vragen stellen aan huidige en oud-kandidaten en docenten. Neem gerust kinderen mee!

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.